Laat Amelos mij terugbellen

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer
 
  • Home
  • Symbool- met regressietherapie

Symbooltherapie met Regressietherapie

Symbooltherapie, ook wel dagdroomtherapie genoemd, is – evenals regressietherapie een bijzondere vorm van psychotherapie. Symbooltherapie, ook wel Dagdroomtherapie genoemd kan verweven zijn met regressie. Door deze bijzondere combinatie kan een proces, een bepaalde vraagstelling of een probleem vaak in één of twee sessies voldoende behandeld zijn. Deze therapie kan een doeltreffend middel zijn om een moeilijke of een zieke situatie te verbeteren.

Tijdens een regressie is er de mogelijkheid om terug te gaan naar het ontstaan van een belemmering die het leven onaangenaam of moeilijk maakt. Daarbij worden mogelijkheden onderzocht om de situatie te herstellen en zo goed mogelijk te helen. Eén van de mogelijkheden is werken met het innerlijke kind.

De symbolen zelf, die uit het onbewustzijn naar boven komen, zijn bij alle volkeren over de hele wereld hetzelfde en bekend. Men mag aannemen dat symbolen en herinneringen opgeslagen worden in het onbewustzijn. Tijdens een sessie kan hiermee gewerkt worden. Door een lichte bewustzijnsverschuiving die plaats vindt door ontspanning, heeft men toegang tot het onbewuste en haar archief aan gegevens. De opkomende beelden en gevoelens zijn niet zomaar een weergave van verlangens, maar staan veel dichter bij de werkelijkheid waar we dagelijks middenin verkeren – dan de eerste verkenning in de dagdroomwereld zou veronderstellen. Begeleiding is bij symbooltherapie van essentieel belang.

Ook is er de mogelijkheid om te kijken welke richting je leven in kan gaan als je op een keuzemoment staat.

TCZ logo FAGT logo RBCZ logobanner1 quasir 300x250