Symbooltherapie met Regressietherapie

Symbooltherapie, ook wel dagdroomtherapie genoemd, is – evenals regressie- en reïncarnatietherapie een bijzondere vorm van psychotherapie. Symbooltherapie kan verweven zijn met regressie. Door deze bijzondere combinatie kan een proces, een bepaalde vraagstelling of een probleem vaak in één of twee sessies voldoende behandeld zijn. Deze therapie kan een doeltreffend middel zijn om een moeilijke of een zieke situatie te verbeteren en te helen.

Tijdens een regressie is het de mogelijk om op een eenvoudige wijze terug te gaan naar het ontstaan van de onaangename of moeilijke belemmering in je leven. Daarbij wordt de mogelijkheid onderzocht om die situatie te herstellen en zo goed mogelijk te helen. Dit werkt meteen door in het nu.

De symbolen zelf, die uit het onbewustzijn naar boven komen, zijn bij alle volkeren over de hele wereld hetzelfde en bekend. Tijdens een sessie kan hiermee gewerkt worden door een lichte bewustzijnsverschuiving die plaats vindt via een ingesproken ontspanning. Hierdoor heeft men toegang tot het onbewuste en haar archief aan gegevens. De opkomende beelden en gevoelens zijn niet zomaar een weergave van verlangens, maar staan dicht bij de dagelijkse werkelijkheid.

Ook is er de mogelijkheid om te kijken welke richting je leven in kan gaan als je op een keuzemoment staat.

banner1 quasir 300x250
RBCZ logo
FAGT logo
TCZ logo
zorggeschillogo small thumb