Ayurvedische Massage

Ayurveda is een wetenschap en betekent letterlijk de kennis van het leven. Je spreekt het uit als ajoerveda. De Ayurvedische massage is een onderdeel van Ayurveda en is een oud-Indiase massage volgens de traditionele wijze van de Ayurveda. Het doel is gezondheid door harmonie van lichaam en geest. Veel stromingen in de huidige alternatieve geneeskunde vinden hun oorsprong in Ayurveda.

Bij een Ayurvedische massage is een duidelijk contact met de huid en de weefsels. De massage werkt effectief op de huid, bloedcirculatie, lymfestelsel en zenuwstelsel. Typerend voor Ayurvedische massage is de behandeling van de marma's of drukpunten. Dit zijn knooppunten of ontmoetingspunten van de vijf organische principes: gewrichtsbanden, botten, spieren, vaten en gewrichten.

Met behulp van een speciale Ayurvedische kruidenolie wordt het lichaam gemasseerd, wat tegelijkertijd een heilzame en een helende werking heeft op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam. Ook versterkt het de hormoonhuishouding en de immuniteit.

banner1 quasir 300x250
RBCZ logo
FAGT logo
TCZ logo
zorggeschillogo small thumb