Werking

Door massage wordt warmte geproduceerd, waardoor de bloedscirculatie geactiveerd wordt. Belangrijke bestanddelen van de massageolie zoals mineralen, vitamines en kruiden kunnen door de huid worden opgenomen en dienen als voeding voor de lichamelijke functies. Na het opbrengen van olie op de huid zijn de bestanddelen na enkele minuten al aantoonbaar in het bloed. Dat is de medicinale werking van de kruiden en de olie.

Daarnaast wordt door de Ayurvedische massage het lymfestelsel gestimuleerd en het bloed met meer voedingstoffen verrijkt. Het lymfatische stelsel kan gezien worden als het riool van het lichaam, wat afvalstoffen opruimt.

Via de tastzin werkt massage op het zenuwstelsel en bevordert de circulatie en productie van hormonen. De harmoniserende 'prikkelingen' op het centrale zenuwstelsel werken kalmerend en pijnverzachtend. Lichamelijke klachten zoals verkramping of verstijving kunnen worden opgeheven. Massage kan in hoge mate een lichamelijke en geestelijke gezondheid of het terugkeren daarvan bewerkstelligen.

De massage werkt ook positief en helend bij processen rondom rouw en verlies.

banner1 quasir 300x250
RBCZ logo
FAGT logo
TCZ logo
zorggeschillogo small thumb