Kosten behandelingen 2023 en vergoeding

Vanaf 1 december 2023 is het uurtarief voor consulten in mijn praktijk € 64,-. De tijdseenheden worden gerekend per 15 minuten € 16,00.  Er is in de praktijk geen pinapparaat aanwezig en betaling is in overleg contant of per bank.   

Een volledig consult duurt in overleg 1 tot maximaal 2 uur.

Een verwijzing van een huisarts of specialist is niet noodzakelijk om een behandeling te kunnen starten.

Ziektekostenvergoeding van de behandelingen Ayurveda: massage is meestal mogelijk, wanneer u over een aanvullende verzekering beschikt voor Alternatieve Geneeswijzen. Deze behandelingen zijn vrijgesteld van BTW. Dat geldt niet voor de behandeling met Bach-bloesems. Daarover wordt BTW in rekening gebracht.

Ik ben aangesloten bij een landelijk erkende beroepsvereniging, de Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Mijn praktijk valt onder het tuchtrecht van TCZ. Door veel ziektekostenverzekeraars wordt FAGT erkend als een beroepsorganisatie. Bij het FAGT sta ik ingeschreven voor de therapievorm Ayurveda waaronder Massage. Voor aanvullende info verwijs ik u naar de website van FAGT. Daar vindt u ook de meest actuele vergoedingenlijst van de Zorgverzekeraars. Ik adviseer u een eventuele vergoeding voorafgaand aan de behandeling na te vragen bij uw eigen verzekeraar.

Symbool- met Regressietherapie en Healing komen niet voor vergoeding in aanmerking als ze toegepast worden zonder Ayurveda als basis. 

banner1 quasir 300x250
RBCZ logo
FAGT logo
TCZ logo
zorggeschillogo small thumb